Një nga gjërat që në pimë më së shumti dhe po ashtu edhe notojmë mbi të është uji. Sipas disa ekspertëve të hidratimit Camel Bak, Daug Casa, të cilët kanë konstatuar që “uji përbën rreth dy të tretat e atyre që jemi dhe ndikon 100 % të proceseve në trupin tonë. Kjo gjë tregon më së miri se pse ne ndihemi mirë kur jemi duke pirë mjaftë ujë.

Për të mësuar saktësisht se si na ndihmon uji, si dhe për disa mënyra krijuese për ta përdorur atë, shikoni këto 5 arsye pse duhet të hidratoni tani.

  1. Mund të ndihmojë humbjen e peshës.

Çdokush që dëshiron të humbasë peshë mund të ndihmohet duke shtuar sasinë e tyre të ujit. Studimet kanë zbuluar se kur njerëzit pinë ujë para ngrënies së bukës, ata humbasin peshë më shpejt se ata që nuk pinë ujë.

  1. Uji fuqizon stërvitjen tonë të ngrohtë të motit.

Shumë njerëz dëshirojnë stërvitje të shumta, kështu që është tepër e rëndësishme për të zëvendësuar ato lëngje të humbura gjatë ushtrimeve. Sipas studiuesve të Hidratimit të cilët përcaktuan se djersa informon strategjinë e mirë. “Sapo një atlet e di shkallën e djersës së tij ose të saj, ata mund të fillojnë të praktikojnë zëvendësimin e këtyre humbjeve të lëngjeve në stërvitje dhe te jenë të përgatitur mirë për ushtrimin e atletikës”, thotë Daug Casa.

  1. Ndihmon atletët e durimit që të luftojnë lodhjen.

Uji është pjesë përbërëse e shumicës së atletëve në stërvitje dhe është i rëndësishëm për të parandaluar lodhjet gjatë stërvitjeve të gjata. Kur ushtroni për një orë ose më shumë, uji i pijshëm i trajtuar me karbohidrate dhe kripëra mund të ndihmoj në ruajtjen e bilancit të lëngjeve, që ndihmon në përformancën atletike dhe ndihmon në parandalimin e lodhjes edhe pas stërvitjeve.

  1. Mund të mbrojë kundër disa llojeve të kancerit.

Hulumtimi i ekspertëve të hidratimit ka gjetur se sa më e madhe është pirja e lëngjeve , aq më e ulët është mundësia për  kancer. Një arsye e mundshme mund të jetë që urinimi më i shpeshtë parandalon ndërtimin e kancerogjenëve të fshikësëz. Qëndrimi i hdratuar mund të zvogëloj rrezikun e kancerit të zorrës së trashë dhe kancerit të gjirit.

  1. Uji është i lidhur me shëndetin e zemrës.

Uji i pijshëm është i shëndetshëm edhe për zemrën. Hulumtuesit kanë treguar se konsumimi i ujit do të thotë një rrezik më i ulët për mundësit e vdekjes nga sëmundjet e zemrës.